Vad är coaching?

För vem?


Vill du …

Sova bättre och vakna utvilad?

Ha energi- och ork hela dagen?

Minska stressen och hinna med allt du vill?

Komma framåt och veta hur du ska ta dig vidare?

Gå ner i vikt på ett hälsosamt och hållbart sätt?

Göra saker som viktiga för dig?

Härligt! Du är du på rätt plats.


Tänk dig att du just idag står vid ett vägskäl.

Du har två vägar att välja mellan, ena vägen är lugn, trygg och bekant. Du har gått den vägen många gånger förut. Den andra vägen är ny och ligger fortfarande i dimma. Du har ingen aning om vad som väntar på andra sidan. Vilken väg väljer du?

De allra flesta av oss kan säkert känna igen oss i historien ovan. Och jag tror att vi kan hålla med om att vi 9 av 10 gånger väljer den trygga, bekanta vägen. Men vad händer när dimman lättar och vägen leder dit du än så länge bara vågat drömma om? De flesta av oss är mer okej med att stanna kvar där vi är, för där vet vi vad vi ”får” än att ta chansen på något nytt. Vi stannar hellre kvar på ett jobb vi inte trivs med, i en relation som bryter ner, fortsätter äta på samma sätt och hoppas på ett mirakel eller väljer bort sömn till förmånen att vi tror att vi ska få mer saker gjorda.

Ofta är vi inte medvetna om vad vi menar, tänker, känner, kan eller gör. Vi vet ofta inte vad vi vill eller så vill vi för mycket. Ett syfte med coaching är därför att utforska dessa element på ett mer medvetet sätt.

En coach hjälper dig att upptäcka och utforska nya vägar och alternativ samt att vara ett stöd på vägen. Tänk dig lite som en guide. Ibland går han före och lyser upp vägen, ibland går han bredvid som ett bollplank och ibland går han bakom och ser till att ni inte ramlar in på fel väg.

”Coaching handlar inte om att lösa problem, även om problem kommer att lösas. Det handlar inte i första hand om att öka prestationen eller att uppnå önskat resultat, även om detta också sker i en effektiv coachingrelation. Vi tror att coaching först och främst handlar om upptäckt, medvetenhet och val.”