Min roll som livscoach

Min roll som livscoach

En livscoach hjälper dig att utvecklas och att skapa livet som du drömmer om.

Oavsett om du drömmer om att en ny karriär, att bygga meningsfulla relationer, att gå ner i vikt eller hitta ditt kall, eller något helt annat så har alla dessa saker en sak gemensamt. Förändring.

Och förändring är svårt.

Varför? För att din hjärna inte gillar förändring. Din hjärnas huvudsakliga uppgift är att skydda dig och automatiserar därför så mycket den bara kan så att den kan vara uppmärksam på eventuella faror och hot. Den tror att vi fortfarande lever i grottor och att det finns faror runt hörnet. Den lever också i det förflutna och i invanda mönster.

Du har säkert varit med om att din hjärna försöker prata dig ur dina allra bästa idéer. Den är expert på att komma på ursäkter för varför det här är en dålig idé.

Och ofta blir de här rösterna alldeles för höga, och vi lyssnar till hjärnan när den talar om för oss att vi inte är redo än. Att det är för svårt. Att vi inte kommer lyckas. Att vi inte vet hur än. Att vi inte har tid eller pengar. Att vi borde vänta. Våra drömmar förblir drömmar som vi skjuter till framtiden.

Faktum är att tankarna som dyker upp är helt normala, och betyder inte att något har gått fel. Tvärtom, det betyder att du gör något nytt och att du utvecklas.

Vad en livscoach gör, förutom att hjälpa dig att sätta upp mål och navigera genom stegen dit, är att hjälpa dig att synliggöra det du inte ser och som håller dig tillbaka. Ofta är vi inte ens medvetna om varför vi inte får resultaten som vi vill ha och ser ofta inte lösningen för att vi är för nära våra egna problem. Vi behöver någon utifrån som kan hjälpa oss att se saker som vi själva inte ser. Och ställa frågorna som vi själva inte vågar ställa. Och utforska saker djupare än vi någonsin gjort tidigare.