#30 Saboterande tankar

Hej! Har du någongång försökt att göra en stor förändring men gett upp halvvägs? Trots att du verkligen velat göra förändringen så orkade du inte hålla ut? Jag ska berätta för dig varför det här ofta händer och vad du kan göra för att undvika att det händer nästa gång.

Svaret är dina tankar. Du tänkar ca 65 000 tankar varje dag och att uppemot 90% av tankarna idag är tankar du tänkte igår. Varför är bra så viktigt för dig att känna till? Jo, för att din hjärna inte gillar förändring och vill fortsätta att tänka tankar som den är van vid att tänka.

Du förstår säkert hur det här kan bli ett problem när du ska göra en stor förändring. Om du t.ex.i hela ditt liv tänkt tankar som: ”jag känner mig aldrig redo”, ”jag har aldrig tid”, ”jag är inte tillräckligt bra” eller ”jag har redan försökt det här” så är det inte så konstigt att det är motstånd när du ska genomföra förändringen.

För ofta lyssnar vi till våra tankar som att det är sanningar, när det egentligen bara är din egen tolkning av dig själv. De är bara tankar som din hjärna är van vid att tänka och serverar dig att tänka för att den försöker skydda dig. Det är allt.

Du kan välja att se dem för vad de är; just tankar. Du kan välja att se dem de mest lätt tillgängliga tankarna just nu och söka efter flera.

För hur annorlunda skulle du gå in i förändringen om du inte trodde på tankarna? Om du istället bestämde dig att du är redo just precis nu. Att du har all tid som du behöver. Att du är 100% perfekt precis som du är, oavsett vad du gör eller inte gör?

Jag slår vad om att du inte skulle ge upp. Du skulle fortsätta oavsett vad som händer på vägen. För du vet att det på andra sidan är värt det. Allting handlar om vart du väljer att rikta ditt fokus, och om du väljer att tro på allt din hjärna säger.

Vad väljer du att tänka om dig själv? Vad är det för gamla ”historier” du släpar med dig? Varför välja att tro på tankar som bara förstör för dig?

Du får välja att tänka precis vad du vill.