#28 Ett starkt varför

Har du någon gång velat göra en större förändring i livet, påbörjat den och sedan efter ett tag bara gett upp? Velat byta karriär, gå ner 20 kilo i vikt och behålla vikten eller lära dig ett nytt språk? Kanske har uppgiften känts övermäktig och att du inte orkat slutföra den? Det här är väldigt vanligt.

Att göra en förändring kan vara tufft och det är det lätt att börja tvivla och ge upp när det blir jobbigt om du inte har ett starkt varför att luta dig mot. Det kommer att komma dagar när du inte känner dig motiverad, när du är trött och när det känns som att allting går emot dig. Då är det viktigt att ha något att greppa tag i som driver dig framåt.

Den största skillnaden mellan människor som lyckas göra en förändring och de som inte lyckas är att de som lyckas har ett starkt varför. Ett varför så starkt att oavsett vad som kommer i deras väg så fortsätter de framåt. Oavsett om de inte ännu har resultaten som de önskar eller om livet kommer emellan, så tappar de inte fokus på vart de är på väg.

Hur du vet att ditt varför är starkt nog är om ditt varför är starkare än viljan att ge upp. När att ge upp inte längre är ett alternativ. När du har bestämt dig att du kommer att dig till mål, oavsett hur lång tid det tar. Oavsett hur obekvämt det är, oavsett hur många gånger du behöver misslyckas på vägen och hur många olika saker du behöver prova.

Ett starkt varför hjälper dig att att ta dig igenom de tuffa dagarna. 

För du vet att oavsett vad du behöver gå igenom för att komma fram så är det värt det. Inte för att dit du ska kommer att vara bättre än där du är nu, utan för personen du kommer att ha blivit på vägen. 

Så varför är ditt varför viktigt för dig? Och varför är det viktigare för dig än att ge upp? Och känner du att inte idag inte har ett tillräckligt starkt varför så skaffa dig ett. Det finns där inne redan, du behöver bara lista ut vad det är.