7# 3 vanliga ursäkter till att vi väntar med att göra en förändring.

Många jag pratar med säger att de önskar att de hade haft ett annat jobb, att de gärna hade bott på en annan plats, vågat satsa på en hobby de är passionerade för, drömmer om bättre självförtroende, självkänsla, flera nära vänner att dela sin vardag med eller ett mer balanserat liv. Och trots att de verkligen vill det här så är det ofta något som håller dem tillbaka.

Vad jag upplever är de 3 vanligaste ”ursäkterna” vi säger till oss själva och varför vi inte ska låta dem hålla oss tillbaka, är:

  1. Jag vill lista ut VAD jag vill först.
    Många av oss vet inte vad vi vill, och det är helt okej! Vi tror dock att vi behöver lista ut vad vi vill göra innan vi gör en förändring, men så länge vi tänker och gör på samma sätt så kommer vi alltid att få samma resultat. Hade vi vetat vad vi velat göra så hade vi redan gjort det. För att veta VAD så vi vill behöver vi förs ta reda på vad det är, och det enda sättet att göra det är att prova oss fram.
  2. Jag vill veta ALLA STEG på vägen först.
    Vi kommer aldrig att veta alla steg vi ska ta, och hur ska vi kunna det när vi ska göra något vi aldrig gjort förut? Vi behöver testa oss fram till vad som fungerar och inte fungerar. Och det kan vi bara göra genom att ta ett steg, utvärdera, ta ett nytt steg och utvärdera igen. Det är ingenting vi kan ta reda på när vi sitter hemma i soffan och funderar. Och desto längre tid vi väntar med att börja gå, desto längre tid kommer det att ta innan vi hittar vår väg fram.
  3. Jag vill känna mig självsäker FÖRST.
    Att vara självsäker kommer av att vi är bra på något, och det blir vi när vi gjort något många gånger. Man brukar säga att det enda sättet att utvecklas är att gå utanför det vi är bekväma med idag, och det stämmer. Självförtroendet kommer på vägen.

Att de här sakerna ofta håller oss tillbaka är fullt normalt! Vi är människor och våra hjärnor gillar inte förändring. Men det ska inte få hålla oss tillbaka.

Och vill du ha en liten knuff så kan du låna min tanke som jag fick fart i baken på. Den tanken var att om jag inte tog mig förbi mina ursäkter så skulle jag se tillbaka på det här när jag blir äldre och inse att det är försent. Att jag missade min chans.

Så vänta inte. Livet går inte i repris.