#5 Värdet av en coach för mig

Min coach frågade mig för några dagar sedan vad jag ansåg var VÄRDET av att ha en coach är och jag har funderat ganska mycket på detta de senaste dagarna. Jag har reflekterat en hel del på mina egna erfarenheten av coaching, vad som enligt mig är VÄRDET av coaching och vad mina coacher har hjälpt mig med.

Jag får ofta frågor om vad coaching är hur en coach kan hjälpa och därför känns det extra viktigt att dela med mig av mina egna erfarenheten av coaching och vad som enligt mig är värdet av coaching. Förhoppningsvis blir bilden lite klarare efter att du läst det här.

Jag har under se senaste 5 åren haft förmånen att ha 4 coacher vid min sida och alla har hjälpt mig att utvecklas till personen jag är idag. Sedan jag för första gången fick prova på att ha en coachingrelation har jag varit SÅLD på coaching, och det är också därför jag själv är coach idag.

Här kommer en sammanfattning av vad coaching har gjort, och fortsätter att göra för mig:

  • Coaching har hjälpt mig att ta reda på vad som verkligen är viktigt för mig.
  • Coaching har hjälpt mig att drömma större än vad jag någonsin vågat på egen hand.
  • Coaching har hjälpt mig att utmana mig själv och mina antaganden om världen och vad som är möjligt.
  • Coaching har hjälpt mig att bryta gamla mönster och skapa nya vanor som jag mår bra av.
  • Coaching har hjälpt mig att bli mera medveten om mina beteenden och hur jag kan ändra dem.
  • Coaching har hjälpt mig att ta ansvar för mig själv och min situation.
  • Coaching har hjälpt mig att utforska nya vägar och se saker ur andra perspektiv som tidigare för mig varit okända.
  • Coaching har hjälpt mig att bli mer närvarande, accepterande och tacksam över vad jag har.
  • Coaching har hjälpt mig att förstå att ingenting är omöjligt, att det endast är jag som sätter gränserna.