Choklad doppade mandelkakor

Supergoda och sockerfria mandelkakor doppade i mörk choklad

Här kommer ett recept på en av mina (och familjens) favoritkakor. Jag brukar baka dem med mandelsmör men det går lika bra att byta ut det till något annat nötsmör. De går snabbt att göra och passar perfekt att förvara antingen i kylen (i upp till en vecka) eller i frysen och ta fram till fikat.

Till ca 10-12 mindre kakor behöver du:

INGREDIENSER

100 g mandelsmör (eller annat nötsmör)
1 msk kokosmjöl
1 dl kokosflingor
4 urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
Mörk choklad att doppa kakorna i

Recept på hur du gör ditt egna mandelsmör hittar du här: Hemmagjort mandelsmör

INSTRUKTIONER

1. Mixa samman alla ingredienser (utom chokladen) i en matberedare till en jämn smet.

2. Forma kakor och lägg upp på ett fat/bricka med bakplåtspapper

3. Frys i minst 1 timme så att de stelnar helt.

4. Värm chokladen i ett vattenbad eller värm försiktigt i mikro. Doppa kakorna i den smälta chokladen.

5. Förvara i kyl eller frys och ta fram en stund innan servering