Mumsiga pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar som smakar precis som pepparkaksdeg!

Ända sedan jag var liten så har jag älskar pepparkaksdeg och det är något jag tyvärr har fått göra avkall på sedan jag slutade äta socker. Fram tills förra julen när jag sprang på det här receptet. Jag trodde inte mina ögon när jag smakade dem och konstaterar att de smakar precis som pepparkaksdeg! Och vet du vad det bästa av allt är med dessa? De är gjorda på bara bra grejer så man kan äta dem med gott samvete!

INGREDIENSER

1 dl cashewnötter
15 st färska dadlar (utan kärnor)
1/2 dl kokosolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk pepparkakskrydda

INSTRUKTIONER

  1. Mixa 1 dl cashewnötter till ett grovt mjöl i matberedare
  2. Tillsätt sedan 15 st färska dadlar (utan kärnor), 1/2 dl kokosolja, 1/2 tsk salt, 1/2 tsk vaniljpulver och 2 tsk pepparkakskrydda.
  3. Mixa till en jämn smet, och ställ in i kylen i ca 30 min (så blir de mycket enklare att rulla)
  4. Forma till bollar och rulla i kanel.

Förvara i kylen eller ät upp direkt!