Sockerfria mini rawsemlor

Supersmarriga och enkla rawsemlor utan socker!

Här kommer mitt absoluta favoritrecept när det kommer till rawsemlor. Dessa är helt utan socker, gluten och laktos.

5 minisemlor

INGREDIENSER

Semmelbullen
2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
5-6 dadlar

Mandelmassa
1 dl mandlar
3 msk agavesirap
1/4 tsk vaniljpulver
1-2 msk kokosgrädde

Grädde
250 g kokosgrädde
1/4 tsk vaniljpulver

INSTRUKTIONER

1. Lägg kokosgrädden i frysen i minst 15 minuter.

2. Börja sedan med semmelbullarna. Mixa havregrynen till ett fint mjöl i matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna. Du vill ha en konsistens som du kan arbeta med och forma till 5 små bollar som du lägger i frysen medan du gör mandelmassan och grädden. (När bullarna är lite frysta är de lättare att skära och arbeta med.)

3. Nästa steg är att göra mandelmassan. Mixa mandlarna till fint mjöl och tillsätt sedan vanilj, agave och kokosgrädde.

4. Sista steget är att vispa kokosgrädde. Om du använder en kokosgrädde som innehåller vatten, se till att separera grädden från vattnet. Vispa grädden med en elvisp och tillsätt vaniljextrakt när grädden är tjock och fluffig. Vispa inte för länge, kokos smälter vid 24 graders värme.

5. Montera dina semlor genom att skära av toppen, inte på hälften. Det bör vara en bulle och ett litet lock. Lägg locken åt sidan, fyll bullen med ett tunt lager av mandelmassa och spritsa grädden på toppen. Sätt locket på grädden och strö lite mandelmjöl eller kokosmjöl på toppen.